Vítejte na našich stránkách!

Pigmentové skvrny - jak na ně s TianDe?

2018-01-11
PIGMENTOVÉ SKVRNY A BOJ PROTI NIM S TIANDE

Všimli jste si, že se vám na obličeji či jinde na těle objevily hnědavé skvrnky? Za všechny ale nemůže pouze sluníčko. Existuje celá řada faktorů, které tuto nevítanou ozdobu způsobují.

1) V těhotenství - vzniká tzv. chloasma - nepravidelná hnědavá pigmentace na čele, tváři a nose. Dále dochází k ztmavnutí pih, bradavek, rodidel, perianální oblasti a středové linie vedoucí od ohambí k pupku. Tyto změny jsou pravděpodobně způsobeny zvýšenou hladinou hormonu stimulujícího pigmentové buňky nebo zvýšenou hladinou ženských pohlavních hormonů estrogenu a progesteronu.



2) Ve stáří vznikají pigmentace (stařecké skvrny) v důsledku oslabené funkce jater.

3) Při používání hormonálních antikoncepčních prostředků se často objevují tmavé skvrny na obličeji. Zřejmě jde opět o důsledek zvýšené hladiny estrogenu a progesteronu obsaženého v tabletkách.

4) Určité riziko pigmentací je i po invazivních kosmetických zákrocích jako je například dermoabraze, biochemický peeling AHA kyselinami, elektrokoagulace rozšířených žilek a chloupků či odstraňování vrásek laserem.

5) Některé druhy kolínských vod obsahující éterické oleje mohou v kombinaci se slunečním zářením způsobit změny zbarvení kůže.

6) Objevování tmavých skvrn po těle může být projevem některých nitřních chorob.

7) Vady v pigmentaci kůže se objevují i jako následek častého opalování v soláriích.

8) U jakékoliv jizvy vystavené během hojení slunečnímu záření je nebezpečí ztmavnutí

Při odstraňování pigmentových skvrn je třeba mít trpělivost. První známky zesvětlování se dostavují po jednom měsíci pravidelného používání, kdy dojde k obnově všech buněk kůže. Po třech měsících je výsledek nejlepší. Je však též nutné chránit kůži před slunečním zářením, aby nedošlo k tvorbě nových skvrn. Mezi látky, které pomáhají předcházet a odstraňovat hyperpigmentace patří betakaroten a přípravky posilňující funkci jater (detoxikační náplasti TianDe, čaj s ostropestřcem marijánským, čaj tibetský sběr). Prevencí je i používání kvalitních opalovacích přípravků s vysokým ochranným filtrem. Na to pamatujte zejména v těhotenství, po invazivních kosmetických zákrocích nebo při užívání antikoncepčních hormonálních prostředků. Z krémů je výborný náš Krém na pigmentové skvrny s bílým čajem tianDe. Co se týče pleťové masky - používala bych Rozpustná maska Perlový Pudr TianDe a Citronový peeling TianDe.



Nejoblíbenější výrobky TianDe

slaviton